5 redenen om een drainagemiddel te gebruiken

1: Drinken om het vasthouden van vocht te beperken

Het drainagemiddel, dat verdund wordt in een groot glas water, doet je meer drinken zonder natuurlijk plat water te vervangen. Wacht niet tot je dorst hebt om aan hydratatie te denken. Water is essentieel voor het organisme: zonder water gaat het lichaam in een ‘droogte-alarmfase’ en slaat het de kleine hoeveelheid vocht op voor noodgevallen.

Daarom wordt het vasthouden van vocht net bepérkt door dagelijks ongeveer een anderhalve liter water te drinken, verspreid over de hele dag.

2: Verwijdert overtollig water

Zodra je beslist om voldoende te hydrateren, kunnen vetkussentjes (cellulitis) aangepakt worden. De groei van adipocyten (of vetcellen) perst bloed- en lymfevaten samen die niet meer effectief water kunnen afdrijven. De huid neemt dan een hobbelige vorm aan als die van een sinaasappelschil en verschijnt bij vrouwen vooral op de dijen en billen. Diuretische kruiden zoals kersenstengel helpen de huid te draineren en de huid te verfraaien.

Het snelle verlies van enkele zeer zichtbare kilo’s moedigt automatisch aan om de inspanningen voort te zetten.

3: Ontgift het lichaam

Pesticiden, zware metalen of andere schadelijke stoffen hopen zich op in vetweefsel en de lever. Dit wordt ‘bioaccumulatie’ genoemd, dit is typisch voor de mens, die zich aan het einde van de voedselketen bevindt.

Drainagemiddelen zijn daarom zeer nuttig bij de aanvang van het gewichtsverlies voor de zuivering van het lichaam, waarvan de doelorganen de lever, galblaas en nieren zijn.

4: Vetverbrandend effect

De traditioneel gebruikte stimulerende middelen zijn die met cafeïne zoals groene thee of guarana … Thee is een favoriet dankzij zijn rijkdom aan cafeïne, een stof uit de methylxanthine-familie. Het helpt de eetlust te verminderen, stimuleert de urineproductie en verhoogt het basale metabolisme (dit is het energieverbruik van het lichaam in rust).

Daarnaast bevat thee polyfenolen: catechinen, theaflavines, thearubiginen… Deze stoffen zijn antioxidanten die cellen kunnen beschermen tegen vergiftiging.

5: Betere spijsvertering voor een platte buik

De oplosbare vezels in het drainagemiddel vergemakkelijken en stimuleren zonder irritatie een ​​normale en regelmatige darmtransit. Daarnaast vinden we in drainerende producten vaak planten die winderigheid verminderen, zoals venkelextract.

Inuline, dat bijvoorbeeld afkomstig kan zijn van cichoreiwortels, is ten slotte een probiotische stof die samengesteld is uit lange ketens van fructose, die de probiotische bacteriën voedt en de spijsvertering gunstig beïnvloedt.

Ten slotte wordt een afslankdrainage best gedaan aan het begin van een dieet, in elk laagseizoen of op een meer regelmatige basis om hormonale waterretentie te bestrijden. De inname mag echter nooit continu zijn: het is belangrijk om de aanwezigheid van cafeïne op te merken, vooral voor zwangere vrouwen en mensen die door bepaalde aandoeningen slechter bestand zijn tegen cafeïne. Het is daarnaast ook belangrijk om advies in te winnen bij een professionele zorgkundige over mogelijke tegenstrijdigheden met andere geneesmiddelen.

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn