Kleine trucjes om je immuunsysteem een boost te geven

Om je immuunsysteem een boost te geven en te vermijden dat je ziek valt, geven we graag enkele tips die je helpen in vorm te blijven.

Volg een probiotica-kuur

Volg een probiotica-kuur( lactobacillen) om je lichaam te helpen de inwendige slijmvliezen te versterken, alvorens allerlei virussen de ronde doen. Dit is zeker aan te raden bij personen op leeftijd, mensen die verzwakt zijn door vermoeidheid en/of stress of wie recent ziek is geweest.

Neem 1 à 2 keer per dag een yoghurt als tussendoortje of ga voor een voedingssupplement, verkrijgbaar bij de apotheker.

Drink vers, biologisch citroensap

Drink vers, biologisch citroensap bij het ontbijt om het immuunsysteem op peil te houden via inname van vitamine C en anti-oxidanten. Citroensap is bovendien laag in calorieën en helpt om afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam.

Verhoog je inname van magnesium

Verhoog je inname van magnesium om vermoeidheid tegen te gaan. Kies regelmatig voor voedingsmiddelen die er rijk aan zijn zoals: sardines op olie, schaal- en schelpdieren, rauwe cacao, koffie, chocolade met 70% cacao of meer, cashewnoten, amandelen, komijnzaad, koriander, curry, volkoren brood, volkoren rijst en tofu.

Slaap voldoende

Een slechte nacht kan onmiddelijk impact hebben op je immuunsysteem, door een vermindering van een bepaalde soort witte bloedcellen. Hoewel het ideale aantal uren slaap verschilt van persoon tot persoon, wordt toch algemeen 7 à 8 uur aangeraden.

Geef jezelf wat ademruimte

Welke activiteiten je ook doet (lezen, naar de bioscoop, een etentje onder vrienden, …), het belangrijkste principe is: ontspan! Want stress en vermoeidheid zijn de grote boosdoeners wanneer het gaat om het ondermijnen van je immuunsysteem.

Beweeg voldoende

3 à 4 keer per week een fikse wandeling van een half uur tot een uur is bijvoorbeeld de ideale manier om je immuniteit te verbeteren en het risico op infecties te verminderen.

Neem voldoende vitamine D

Neem voldoende vitamine D op via voedingsmiddelen zolas gerookte haring, markeelfilet, sardines, ansjovis, … Vitamine D activeert de witte bloedcellen (T-lymfocyten), onmisbaar voor de aanmaak van antistoffen en het vernietigen van microben.

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn