of 150 g mager rood of wit vlees (vermijd schapenvlees en gehaktbereidingen)
of 150 gram wild
of 170-200 g magere vis
of 120 g vette vis (maximaal 1x/week)
of 2 eieren + 1 wit (max 4 dooiers/week)
of 200 g schelpdieren
of 150 gram quorn (filet of gehakt), tofu, seitan,...
of 1 zak Nutri pasta
of 1 zak Nutri rijst
of 1 schep lichte mozzarella (max 1x/week)
of 150 g Amerikaanse filet (als gehakte biefstuk)
of 1 Nutri kant-en-klaar maaltijd
of 1 Nutri salade
Natuurlijke eiwitten voor de tweede maaltijd
1 ei
of 3 eiwitten
of 60 g kip- of kalkoenfilet
of 60 g vetvrije ham
of 60 gram yorkfilet of Antwerpse filet
of 60 gram paardenfilet
ou 60g de rosbif
of 60 gram gepekelde tonijn
of 60 g garnalen, krab of surimi
of 60 g haringfilet naturel
of 60 gram sardines in pekel
of 50 g gerookte zalm of elbot
of 1 schep lichte mozzarella (max 1x/week)
of 60 g onbereide Amerikaanse filet
of 50 g magere kaasplakjes (-20%MG)
of 50g de camembert light (5% MG)
of 30 g licht geraspte kaas (bridelight 6% MG)
of 50 g lichte geitenkaas buchette
of 100g cottage cheese
of 100 g lichte roomkaas
of 100 g lichte geitenkaas
of 100g de ricotta light
of 60 g lichte feta
of 60g Nutri kaas
of 3 driehoeken van licht smeltkaas
of 1/2 Nutri salade
Zuivelproduct-equivalenten voor snacks
1 magere natuurlijke yoghurt
ou 2 petits suisses à 0% de MG
of 100g 0% kwark
of 200 ml halfvolle melk
of 30 g gesneden kaas (max 20% vet)
of 250 ml ongezoete sojamelk
of 150 ml 0% vloeibare yoghurt (Actimel)
of 150g 0% Griekse yoghurt puur
of 2 babybels light
of 2 driehoekjes van licht smeltkaas
Advies
Aangezien een man meer spiermassa heeft dan een vrouw, zal hij gedurende de dag een extra portie eiwit nodig hebben, hetzij in de vorm van een Nutripharm-product, hetzij door de standaarddoses eiwit met 50 g te verhogen.