De lijst van toegestane groenten

Ik geef de voorkeur aan lichte groenten en ik optimaliseer mijn afslankingsprogramma.

GROENTEN À VOLONTÉ ≤ 2,5 g koolhydraten/100 g

MAX. 200 GR/ DAG tussen 2,5 en 4,5 g koolhydraten/100 g

VERMIJD ALLE ANDERE GROENTEN > 4,5g koolhydraten/100g

Diepvriesgroenten

Als u diepvriesgroenten gebruikt, controleer dan altijd het koolhydraatgehalte per 100 g op het etiket. Dit kan afwijken van de bovenstaande lijsten.

Hoe bereid ik mijn groenten?

Toegestane groenten mogen worden geconsumeerd als:

  • rauwkost (salade of crudités)
  • gekookte groenten (gestoomd, gekookt, gekookt of gegrild)
  • gepureerde groenten
  • soepgroenten
  • gesapte groenten

Vetvrije bouillonblokjes kunnen ook worden gebruikt om een lichtere dressing te maken.
Bijv.: verwarm 100 ml water met 1 blokje.
Laat afkoelen en voeg 1 tl. mosterd en/of azijn toe. Kruiden naar keuze en naar believen.

Groenten kunnen worden gekruid met :

zout, peper, enkele druppels citroensap, alle kruiden en specerijen, witte azijn, mosterd, knoflook en 1 à 2 theelepels olijfolie, koolzaad-, hazelnoot-, … per dag.

Verse uien en sjalotten kan worden gebruikt als smaakmaker voor uw verschillende bereidingen in een dosering van een theelepel per maaltijd.

Doel =
Gewichtsverlies van 20 kg of meer

Doel =
Gewichtsverlies tussen 10 en 20 kg

Doel =
Gewichtsverlies tussen 5 en 10 kg

Doel =
Gewichtsverlies van 5 kg