Veel gestelde vragen

Het gaat om eiwitten met een hoge biologische waarde (= uitstekende kwaliteit): melk-, ei-, soja- (gegarandeerd niet genetisch gemodificeerd) en erwteneiwitten.

De kwaliteit van een eiwitrijke maaltijd is een uiterst belangrijke factor, zowel wat de DUC (Digestive Utilization Coefficient) als de CI (Chemical Index) betreft.
Wanneer we spreken over “hoge biologische waarde”, betekent dit dat het CUD en het CI ideaal zijn (in verhouding tot het referentie-eiwit, namelijk het eiwit van eieren: albumine).

Een vraag … Hebben eiwitrijke maaltijden die in supermarkten worden verkocht een ideale CUD en IC …? Zo niet, dan zal het aangegeven eiwitgehalte per maaltijd niet voor 100% door het lichaam worden opgenomen… De eiwitrijke maaltijd zou daardoor zijn effectiviteit verliezen…

De kwaliteit van de eiwitten in Nutri maaltijden is perfect!

Ce qui est « mauvais » pour les reins, c’est une consommation excessive en protéines. En effet, les protéines se dégradent en un déchet toxique (l’urée), ce qui a pour effet de solliciter la fonction rénale. Une consommation excessive en protéines engendrera donc travail accru des reins, situation non idéale pour la fonction rénale.

Pour information, un repas Nutri contient entre 10 et 18g de protéines. Savez-vous qu’un morceau de viande (ou poisson) de 150g contient entre 30 et 35g de protéines !!!!
Autrement dit, la consommation d’un repas Nutri surchargera moins le travail rénal qu’un morceau de viande !

Les journées alimentaires telles qu’elles ont été élaborées par Nutri dans les différents schémas amincissant proposés, répondent à un grammage journalier idéal en protéines pour assurer les besoins nutritionnels des hommes et des femmes (grammage journalier idéal : grammage indispensable pour le maintien du capital musculaire).

FALSE! Deze misvatting is gebaseerd op mensen die het programma niet tot het einde hebben gevolgd of die de stabilisatiefase niet correct hebben doorlopen. Welk dieet je ook kiest, bij alle diëten geldt dat wanneer je vet verliest, je de omvang van de vetcellen (= vetreservoirs) vermindert… maar niet hun aantal! Als je te snel te veel vet of te veel suikers eet, zullen de adipocyten die eerder “geleegd” waren, zich zo snel mogelijk weer “vullen”).

In het geval van het Nutri-programma zijn eiwitrijke maaltijden slechts “hulpmiddelen” om de dagen caloriearm te maken. Het zijn niet de eiwitrijke maaltijden die u doen afvallen, maar wel de caloriebeperking gedurende de dag die er het gevolg van is.

Het is uiteraard belangrijk het Nutri-programma te volgen met de geleidelijke herintroductie van bepaalde voedingsmiddelenfamilies om een te radicale verandering van het voedingspatroon te voorkomen.
Stabilisatie is ook een zeer belangrijke fase, die vaak niet in acht wordt genomen. Het is de laatste fase, essentieel voor het behoud van uw nieuwe figuur!
Het gaat om het aannemen van nieuwe gezonde eetgewoonten…

NEE, mits u de stabilisatiefase volgt!
Onthoud dat welk dieet u ook kiest, u vet verliest en dus de omvang van uw vetcellen (= vetreservoirs) vermindert… maar niet hun aantal!
Indien u na uw gewichtsverlies (= verlies van vetmassa) opnieuw te veel vet of te veel suiker verbruikt in verhouding tot uw behoeften, zullen de vetcellen (die voordien tijdens het Nutri-programma werden geleegd) zich zo snel mogelijk “opnieuw vullen” met vet.

Stabilisatie is een zeer belangrijke fase, die vaak niet in acht wordt genomen. Het is de laatste en essentiële fase in het behoud van uw nieuwe figuur.

Aangezien het gewichtsverlies in het Nutri-programma vrij snel verloopt (door de combinatie van dieetveranderingen, lichaamsbeweging, drainage, massages, enz.), is de stabilisatiefase des te belangrijker!

Het is daarom raadzaam om na het gewichtsverlies nieuwe gezonde eetgewoonten aan te nemen, door te gaan met lichaamsbeweging en waarom niet te masseren…

Nutri maaltijden zijn zorgvuldig geselecteerd om de beste verhouding tussen voedingskwaliteit en smaakkwaliteit te bieden.

Het is ook belangrijk te weten dat Nutri maaltijden worden bereid volgens nauwkeurige specificaties, om een constante kwaliteit te garanderen, maar ook exclusiviteit voor elk van de smaken!

Ze proeven…is ze aannemen!

Allereerst is het belangrijk te weten dat een Nutri maaltijd uitsluitend uit eiwitten bestaat. In tegenstelling tot lipiden (=vetten) en koolhydraten (=suikers) hebben eiwitten een effect op het verzadigingsgevoel omdat zij de maaglediging vertragen (het duurt dus langer voordat zij verteerd zijn dan vetten en suikers).

Een voldoende hoeveelheid eiwitten bij een maaltijd zal dus helpen

  • beperk uw eetlust tijdens de maaltijd.
  • om het snoepen na de maaltijd te beperken.
  • om goed “gekalmeerd” te zijn tot de volgende maaltijd (die een snack zal zijn).

Vergeet niet dat bij de lunch en het avondeten een Nutri-maaltijd als een “deel” van de maaltijd wordt beschouwd, omdat het systematisch wordt aangeraden om er groenten en een toegestaan vet bij te eten.

… “zoals voorheen”, nee… maar “anders”, ja!
Als u een beetje gewicht wilt verliezen, komt dat omdat er iets is in de manier waarop u vandaag eet dat niet of niet meer bij u past.

Het eetplan dat we samen hebben opgesteld, zal u helpen uw streefgewicht te bereiken, maar als u, nadat u uw streefgewicht hebt bereikt en gestabiliseerd bent, terugkeert naar hetzelfde eetpatroon als vóór het dieet, kan het zijn dat uw gewicht weer toeneemt.

We vergeten vaak rekening te houden met verschillende elementen die in de loop van ons leven veranderen of evolueren: gezinssituatie, kinderen, verandering van beroepsactiviteit, verandering van lichaamsbeweging, menopauze… Dit zijn elementen die rechtstreeks van invloed zijn op de manier waarop we eten.
Dit zijn allemaal elementen die direct of indirect hun weerslag kunnen hebben op ons figuur. Zeldzaam zijn de mensen die op hun 40e nog net zo kunnen eten als op hun 20e, zonder een grammetje aan te komen…

Wij zullen u, tijdens uw gewichtsverlies, helpen een goed evenwicht in uw voeding te vinden.

Dit betekent niet altijd radicale veranderingen, soms is het de opeenstapeling van kleine fouten die op lange termijn uw figuur zullen veranderen.

U helpen om plezier te beleven aan een evenwichtige voeding en u leren omgaan met afwijkingen van de regels wanneer u op stap gaat, dat zijn onze doelstellingen voor u!

FALSE! Nutri eiwitrijke maaltijden zijn gemaakt van natuurlijke eiwitten van zeer hoge voedings- en biologische kwaliteit, die gegarandeerd doeltreffend zijn: melk-, ei-, soja- en erwteneiwit, alle gegarandeerd GMO-vrij.

Het zijn dus in geen geval chemische producten!

Dit mengsel van eiwitten is ontwikkeld om de beste combinatie te verkrijgen op het gebied van kwaliteit, d.w.z. de samenstelling van essentiële aminozuren.
De reden waarom dergelijke eiwitrijke maaltijdvervangers nodig zijn, is dat de enige voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze eiwitrijk, vetarm en suikerarm zijn: magere vis en mager vlees.

Omdat er geen ideaal eiwit bestaat in zijn natuurlijke staat, d.w.z. vrij van vetten en suikers en met alle essentiële aminozuren, is de oplossing het gebruik van een gereconstitueerd eiwit.

Het is onmogelijk om een exact en theoretisch gewichtsverlies vast te stellen na het Nutri programma… Simpelweg omdat elk individu uniek is en er vele factoren zijn die dit gewichtsverlies kunnen beïnvloeden (geslacht, leeftijd, startgewicht, gezondheidstoestand, medische voorgeschiedenis, voedingsgeschiedenis, fysieke activiteit, enz.)

Dit programma is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, of voor kinderen die nog niet uit de groei zijn, eenvoudigweg omdat het programma niet aan hun behoeften zal worden aangepast.

Dit programma wordt ook niet aanbevolen (omdat het niet geschikt is) voor mensen met diabetes type 1 of met nierproblemen.

Constipatie kan verband houden met een verminderde inname van vezels (aangezien er geen brood of andere zetmeelhoudende voedingsmiddelen zijn, belangrijke bronnen van vezels).

Niettemin moeten lichaamsbeweging en een aftapkuur het ontstaan van constipatie voorkomen.
Bij constipatie wordt echter aangeraden veel water te drinken (ten minste 1,5 liter per dag, bij voorkeur magnesiumrijk water zoals Hepar of Contrex). Het wordt ook aanbevolen om bij de lunch en het avondeten voldoende groenten te eten.

Als je te veel vet of te veel suiker eet, loop je het risico dat het vet en/of de suiker van de maaltijd worden opgeslagen in de vetcellen die je eerder hebt “leeggemaakt”. Daarom geven wij u vet- en suikervrije sticks om de opslag van vet (en suiker) van een grotere maaltijd te beperken.

Met andere woorden, je gat kan een beetje “uitgewist” worden dankzij je sensor stok. Het is dus een uitstekend instrument om uw afwijkingen te beheren, om te vermijden dat een rijke maaltijd al uw vorige inspanningen tenietdoet…

Het gewicht op de weegschaal is uiterst subjectief… Als je gewicht een paar dagen niet verandert, wil dat niet zeggen dat je lichaamsvet niet afneemt…

In feite kan het vasthouden van water een verlies van vetmassa verbergen.
Waterretentie kan optreden wanneer een vrouw haar menstruatie nadert, na een zoutrijke maaltijd, bij warm weer of als u te weinig heeft gedronken (want hoe minder u drinkt, hoe meer water u vasthoudt).
Het is dus niet raadzaam uzelf elke dag te wegen met het risico dat uw motivatie afneemt als uw gewicht stagneert.

Weeg uzelf eenmaal per week, onder dezelfde omstandigheden (zelfde tijd, zelfde dag, zelfde plaats, zelfde weegschaal) om een zo objectief mogelijke meting te krijgen (en vooral een resultaat dat ons een gemiddeld gewichtsverlies over 7 dagen geeft).

Het is dus niet abnormaal om een dergelijk fenomeen van verlies en winst van honderden grammen waar te nemen tijdens een vermageringsprogramma…

Een toename van water en/of magere lichaamsmassa (= spieren) kan een verlies van vet verhullen.

In het geval van een gewicht dat enkele dagen stagneert, is het belangrijkste zich niet te concentreren op wat de weegschaal aangeeft, maar op de fysieke verandering van het figuur. Hiervoor is het meten van je taille een zeer goede indicator…

Als de gewichtsstagnatie langdurig is, zou het interessant zijn om een voedingsanamnese te maken om te zien of er geen fout is ingeslopen…

Het is waar dat als u vroeger 3 keer per dag grote hoeveelheden at, uw maag aanzienlijk zou zijn uitgebreid… In het geval van het Nutri-programma raden wij u aan vaak te eten (6 maaltijden) maar in kleinere hoeveelheden. Op die manier zal uw maag in de loop van de dag krimpen en zult u aan het eind van elke maaltijd sneller een vol gevoel hebben.

Om eventuele hongergevoelens tegen te gaan, moet u bij de lunch en het avondeten meer rauwe, gekookte of soepgroenten eten. Zorg er ook voor dat u uw 1,5 liter water gedurende de dag drinkt, want dit zal u ook helpen om u vol te voelen.

Nutri-maaltijden zijn samengesteld uit eiwitten met een zeer hoge biologische waarde en met onbetwistbare kwaliteitscriteria. Alle kwaliteitscriteria van Nutri-maaltijden (DUC = verteringsbenuttingscoëfficiënt, CI = chemische index, enz.) rechtvaardigen hun goede verteerbaarheid.

Als u zich systematisch misselijk voelt na het eten van een Nutri maaltijd, bent u waarschijnlijk intolerant voor één van de bestanddelen… Het kan een allergie zijn voor koemelk- of ei-eiwitten, erwten- of soja-eiwitten.

Alle voedingssamenstellingen van Nutri maaltijden staan tot uw beschikking om te proberen het mogelijke allergeen te bepalen…

Als u niet gewend was veel groenten en fruit te eten voordat u met het programma begon, kunt u een opgeblazen gevoel krijgen.

De vezels (aanwezig in fruit en groenten) zullen de werking van uw darmtransit stimuleren. Om dit opgeblazen gevoel (dat ook verband houdt met een bijzondere gevoeligheid van uw darmen) te vermijden, raden wij u aan tijdelijk de voorkeur te geven aan gekookte groenten (rauwe groenten, waarvan de vezels “agressiever” zijn, tijdelijk vermijden). Vermijd ook groenten die de neiging hebben te gisten in de dikke darm (kool, spruitjes, witte bonen, uien, erwten, selderij, aubergines, enz.), evenals groenten die niet licht verteerbaar zijn (hele tomaten, paprika’s, uien, preigroenten, gedroogde bonen, linzen, kikkererwten, rauwe komkommers, artisjokken, enz.)

Als u een opgeblazen gevoel hebt, maar niet veel rauwe groenten eet, dan kan het opgeblazen gevoel een andere verklaring hebben… Sommige Nutri-snacks (vooral repen) bevatten polyolen. Dit is een soort suiker die het voordeel heeft zoet te zijn maar minder calorieën bevat dan “echte” suiker (=glucose).

Het enige mogelijke gevolg is dat bij mensen die darmgevoeliger zijn, polyolen in de dikke darm kunnen gaan gisten en zo een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken.
In dat geval moet een kleine hoeveelheid rauwe groenten worden gegeten en moeten fermenteerbare en slecht verteerbare groenten worden vermeden.

Allereerst moet u weten dat alle Nutri-maaltijden verrijkt zijn met vitaminen en bepaalde mineralen.

U kunt, indien u dat wenst, een vitaminekuur nemen tijdens het Nutri-programma, maar dat is niet noodzakelijk en ook niet verplicht (indien u een vitaminekuur wenst te nemen, zorg er dan voor dat u de vitaminecapsules tijdens de maaltijd inneemt om de verteerbaarheid ervan te verhogen).

Il est vivement recommandé de répartir le principe actif du stick draineur tout au long de la journée pour en avoir les meilleurs résultats. De plus, le stick parfumera votre bouteille d’1,5 L et vous aidera ainsi à la boire…

Het vet en suiker pakkende stickpoeder in een glas water doen zal de effectiviteit verminderen…
De vetoplosbare vezels (die verantwoordelijk zijn voor de “absorptie” van vetten en suikers in uw maag) zullen namelijk bedekt worden met een dun laagje water wanneer u ze verdunt in uw glas water. In je maag zullen de vezels daarom minder effectief zijn in het vangen van vetten en suikers, omdat de dunne waterfilm zal fungeren als een “barrière” tussen de vezel en het vet (of de suiker).

Het verdient daarom de voorkeur het stokje in te nemen zoals geadviseerd, d.w.z. het te laten smelten op de tong na een zware maaltijd…

Voor een optimale toevoer van vitaminen, mineralen en vezels is het van essentieel belang ten minste twee porties groenten per dag te eten (één ‘s middags en één ‘s avonds). Geen groenten eten bij de lunch (of ‘s avonds) zou dus een uitzondering moeten zijn!
Als u geen tijd hebt om groenten te bereiden, kies dan voor groenten die weinig of geen bereiding vergen: een bosje kerstomaatjes, radijsjes, een in schijfjes gesneden tomaat, een hele wortel, enz.

Ja, zonder problemen! De structuur van de dag in de 4 weken van het Nutri-programma is zo gemaakt (koude maaltijd ‘s middags en warme maaltijd ‘s avonds), gewoon omdat de meeste mensen hun warme maaltijd ‘s avonds eten, met hun gezin.
Vergeet echter niet om in week 4 uw zetmeelrijke voeding ‘s middags te eten (en niet ‘s avonds) en tijdens de stabilisatieperiode ‘s avonds minder zetmeelrijke voeding te eten (1/2 portie) dan ‘s middags (1 portie).